Workshops smeden


Smid voor een dag

Zin om zelf eens te ervaren wat het is om te smeden? Tijdens onze workshop “smid voor een dag” krijg je alle mogelijkheid om je onder te dompelen in het smederij gevoel. Met vier personen, ieder aan een eigen vuur en aambeeld ga je aan de gang met een basiswerkstukje om te leren omgaan met het smeedvuur, temperatuur van het ijzer en hamervoering. Als je hier klaar mee bent is er de mogelijkheid om je eigen werkstukje uit te zoeken en te gaan maken. Voorbeelden hiervoor zijn aanwezig en als je zelf een idee hebt om iets te maken dan kijken we naar de mogelijkheid om dat te realiseren. De groep is klein dus is er alle aandacht voor persoonlijke begeleiding. Spreekt dit alles je aan geef je dan gerust op via de contactpagina, zodra er genoeg deelnemers zijn gaan we de cursusdag plannen. Heb je zelf al een groep van vier personen dan kunnen we direct een dag in de agenda gaan zetten. Als er nog plaatsen open zijn bij een geplande cursus dan vind je deze via de evenementenpagina. De kosten voor deze workshop zijn €150,– incl btw.

Mes smeden

We gaan met vier man aan de gang om in één dag een eenvoudig (keuken)mes te maken. De ochtend staat in het teken van het smeden en de middag is voor het slijpen en samenstellen van het mes en handvat. Al met al is het een dag waarin er pittig doorgewerkt moet worden en soms is het nodig om bij thuiskomst nog wat af te werken. Zie je jezelf al hiermee bezig gaan neem dan contact op, bij voldoende deelnemers kunnen we de cursus gaan plannen. Als er nog plaatsen open zijn bij een geplande cursus dan vind je deze via de evenementenpagina. De kosten voor deze workshop zijn €150,– incl btw.

Damastmes smeden

Bij deze workshop gaan we een stap verder, je begint met een blok damast waar je zelf een mes van smeedt. Ook hier komt de hele dag van alles aan bod harden, slijpen, het maken van een handgreep en uiteindelijk het etsen waarbij het patroon tevoorschijn komt. Enige smeedervaring maakt het wel een stuk makkelijker, we raden je dan ook aan om eerst de workshop smid voor een dag of de workshop mes smeden te doen. Zie jij jezelf al met een damastmes naar huis gaan? Neem dan contact op, bij voldoende deelnemers kunnen we de cursus gaan plannen. Als er nog plaatsen open zijn bij een geplande cursus dan vind je deze via de evenementenpagina. De kosten voor deze workshop zijn €300,– incl btw en inclusief het blok damast.

Damaststaal smeden

Over damaststaal gaan vele verhalen de ronde, wil jij nu echt weten hoe het zit dan is deze twee-daagse cursus voor jou bedoeld. De eerste dag zal in het teken staan van uitleg en het samenstellen van een pakket. Het werken gebeurd in tweetallen omdat het blok damast uitgesmeed moet worden met de voorhamer. Met z’n tweeën maak je twee pakketten zodat op de tweede cursusdag iedereen aan de gang kan met zijn eigen blok damaststaal. Je bepaalt zelf het type mes (of gebruiksvoorwerp) dat je hiervan gaat maken. Deze cursus is alleen geschikt voor personen die in staat zijn om een voorhamer van 4 á 5 kilo te hanteren. Je kan je alleen opgeven voor deze cursus als je “smid voor een dag” of de mes smeden cursus hebt gedaan, andere aantoonbare ervaring wordt natuurlijk ook in consideratie genomen. Ben jij die doorzetter die één van de geheimen van de smid wil leren kennen neem contact op en ga het avontuur aan. De kosten voor deze workshop zijn €480,– incl btw.

Basistechnieken smeden

Een vierdaagse cursus waarin alle basistechnieken van het smeden aan bod komen. Na afloop van deze cursus ben je in staat om zelfstandig werkstukken te gaan maken. We hebben dit jaar deze cursus voor de eerste keer gedaan in samenwerking met het karrenmuseum in Essen, net over de grens in Belgie. En met zoveel succes dat we het volgend jaar weer gaan doen. Wil je erbij zijn dan kan je je vast opgeven via het karrenmuseum of je stuurt ons een berichtje via contact.

Workshop op locatie

Met twee vuren en zes aambeelden kom ik naar de locatie die jullie hebben uitgezocht. We hebben dan de hele dag om samen naar keuze in te vullen, denk bijvoorbeeld aan kleine workshops voor een personeelsdag, een dag met vrienden waarbij je tijdens de dag een aantal werkstukjes kan maken of organiseer je eigen “Forged in Fire” dag. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Vrijgezellenfeest

Zoek je wat anders dan het standaard vrijgezellenfeest, bij ons is er de mogelijkheid om samen met vrienden of vriendinnen te komen smeden. Jullie maken een leuk aandenken aan de dag en ondertussen is er alle ruimte voor gezelligheid. Wil je daar een hapje en een drankje bij, geen probleem. Jullie kunnen dit zelf verzorgen op een van onze BBQ’s of smoker. Maar als jullie er de voorkeur aan geven om volledig verzorgt te worden is dat ook geen probleem, onze eigen grillmaster staat er klaar voor. Informeer gerust naar de mogelijkheden, we zijn dol op een feestje!