Demonstraties


De warme gloed van een vuur waar een witheet stuk metaal uit wordt gehaald, het geklingel van een hamer op een aambeeld.  Voor de ogen van het publiek verandert het stuk ijzer tot een sierlijk voorwerp.

De smederij is van oudsher een verzamelplaats waar mensen samendrommen en de laatste nieuwtjes uitwisselen terwijl de smid zijn wonderbaarlijke werk doet. Deze sfeer probeer ik op te roepen tijdens de demonstraties met mijn mobiele smederij. Veelal komen er bij de oudere generaties de verhalen los over hoe men als kind heeft staan kijken bij de dorpssmid. Maar ook de moderne jeugd staat zich weer te verbazen over hoe zacht en buigzaam ijzer kan zijn.

Naast de demonstratie en uitleg krijgen de toeschouwers ook de mogelijkheid om “het geheim van de smid “ zelf te te ervaren en samen met mij een werkstukje te maken.
In de agenda vindt u de datums en locaties waar ik te vinden zal zijn.

Het is altijd mijn streven om een demonstratie zoveel als mogelijk aan te laten sluiten bij het thema van het evenement, natuurlijk kunt u zelf ook ideeën hiervoor aandragen, graag zelfs !
Zo heb ik in het verleden een baggerbeugel gemaakt tijdens het baggervestival en een aantal paardenkopjes tijdens een paardenmarkt.

Is het gebruik van een kolenvuur te belastend voor uw evenement ?
Er is ook een mogelijkheid om gebruik te maken van een gasoven, deze kan ook binnen worden gebruikt mits de ruimte aan een aantal voorwaarden voldoet.

Scholen

Een uitdagend avontuur voor de leerlingen van uw school. De smid op het schoolplein en aan het werk met een stuk ijzer.
Elk jaar met het St-Michaels feest ben ik te vinden op het plein van de Dortse vrije school en gaan er vele kinderen trots naar huis met een zelfgemaakt werkstukje.

Biesboscultuur

Mijn interesse voor de Biesbosch en de bewerking van de grienden heeft ertoe geleidt dat ik het gereedschap voor de grienden nog altijd maak en mee neem naar demonstraties. Samen met de heer Verkaik , een kenner op het gebied van baggerbeugels, en de heer Brouwer een rietmatten vlechter kunnen we een interessante aanvulling vormen voor uw evenement.

Boekingen

Heeft u interesse in een demonstratie dan kunt u hier geheel vrijblijvend contact met mij opnemen.