Edelmetaal


Mijn opleiding tot zilver en goudsmid in Schoonhoven is voor mij de basis geweest van al het verdere smeedwerk. De liefde voor edelmetaal is nooit verdwenen, maar eerder sterker geworden door het smeden van andere metalen. Bij het maken van mijn eigen sieraden probeer ik, naast de traditionele technieken, ook steeds te kijken naar de technieken die ik als smid toepas. Bijvoorbeeld het opensplitsen van het materiaal door middel van beitels en ponzen. Hierdoor ontstaan vaak sieraden met een organisch uiterlijk waarbij de hamerslagstructuur nog aanwezig is.

Edelstenen

Al sinds mijn jeugd ben ik gefascineerd door mineralen en edelstenen, in mij sieraden gebruik ik ze vaak om een kleuraccent te geven. Ik ben altijd op zoek naar stenen waar leven in zit, dit vind je alleen in natuurlijke goed geslepen stenen. Je zult in mijn sieraden dan ook geen imitatiestenen vinden.

Edelijzer ?

De laatste tijd zoek ik steeds vaker naar de combinatie van antiek ijzer in combinatie met zilver, goud en edelstenen. Door de vroegere manier van ijzerproductie bezit het ijzer prachtige structuren die de kleur en glans van de traditionele edelmetalen en stenen verrijken.