Smeedijzeren koekenpan


pannenkoekenpan

Al en tijd stond het maken van smeedijzeren pannen op mijn wensenlijst. Na een aantal pannen gemaakt te hebben om te testen wat werkt en wat niet zijn ze er dan. De koekenpannen gemaakt van oerdegelijk smeedijzer. We maken ze nu in drie verschillende afmetingen n.l de 26 cm pannenkoekenpan, de 26 cm koekenpan en de 29 cm koekenpan.
Als eerste stel ik u de 26 cm pannenkoekenpan voor. Hij onderscheidt zich van de andere pannen door zijn lagere rand van 2,5 cm is hij heel geschikt voor alles waar makkelijk een spatel onder gestoken moet kunnen worden. Gemaakt uit oerdegelijk smeedijzer van 3 mm dik, dit zorgt voor een stabiele temperatuur tijdens het bakken. De gehamerde bodem zorgt ervoor dat er wat vet onder baksels zit waardoor ze makkelijk los komen. Geschikt voor elektrisch, inductie en alle soorten van vuur van kachel tot bbq.
Wat is er nou leuker dan met het hele gezin rond een kampvuur of vuurschaal zitten en samen pannenkoeken eten terwijl ze gebakken worden. Niet meer die kleffe stapel op tafel maar zo uit de pan op het bord.
Of bak je vlees aan op een hoog vuur en schuif het daarna met pan en al in de oven, geen probleem voor deze pan met zijn smeedijzeren handvat.
En anders dan gietijzer kan je deze pan gerust laten vallen.

Duurzaam


Duurzamer dan deze pan ga je niet vinden, jij koopt hem en je kleinkinderen kunnen hem ook nog gebruiken met alle nostalgie van dien. Al onze pannen bouwen bij goed gebruik een natuurlijke antiaanbaklaag op dus geen giftige pfoa’s meer in je eten en de natuur. En hij is ook nog eens een lust voor het oog.

Heb je interesse in deze of één van onze andere pannen neem dan contact met ons op we zijn je graag van dienst.

pannenkoekenpan
Pannenkoekenpan oog