De pauw heeft zijn plekje terug


Soms kom je door een beeld tot verrassende ontmoetingen. Zo ook met het beeld van een pauw, op een zomerse markt in Juni verkocht ik dit beeld aan een jonge dame. Ze wilde hem graag hebben maar kon hem niet meenemen, gelukkig was het dicht in de buurt van de markt dus bezorgen aan het einde van de dag was geen probleem. En dan kom je in een prachtige tuin terecht met meerdere verrassende beelden. Enige trots vervulde mij dat een beeld van mij tussen deze collectie mocht staan. De pauw moest een plekje rond een grote boom krijgen want dat was de slaapplek geweest van een echte pauw die helaas was overleden. Wat mij betreft was het alsof het beeld gemaakt was voor deze locatie en ook de kleuren konden niet beter passen. Ik hoop dat het beeld er nog lang mag staan en wie weet vliegt hij ’s nachts de boom wel in voor een beetje rust.