Edelmetaal


Mijn opleiding tot zilver en goudsmid in Schoonhoven is voor mij de basis geweest van al het verdere smeedwerk. De liefde voor edelmetaal is nooit verdwenen maar eerder sterker geworden door het smeden van andere metalen. Bij het maken van mijn eigen sieraden probeer ik, naast de traditionele technieken, ook steeds te kijken naar de technieken die ik als smid toepas. Bijvoorbeeld het opensplitsen van het materiaal door middel van beitels en ponzen. Hierdoor ontstaan vaak sieraden met een organisch uiterlijk waarbij de hamerslagstructuur nog aanwezig is.

Edelstenen

Al sinds mijn jeugd ben ik gefascineerd door mineralen en edelstenen, in mij sieraden gebruik ik ze vaak om een kleuraccent te geven. Ik ben altijd op zoek naar stenen waar leven in zit, dit vind je alleen in natuurlijke goed geslepen stenen. Je zal in mijn sieraden dan ook geen immitatiestenen vinden.

Een overzicht van mijn sieraden vindt u (under construction).
De sieraden die op dit moment te koop zijn vindt u (under construction) .

Reparatie/ restauratie

Ook voor het herstellen van uw edelmetaal kunt u bij mij terecht. In overleg wordt er gekeken naar de mogelijkheden om uw voorwerpen weer in optimale conditie te herstellen. Onderstaand een mosterdpotje dat ongelukkig viel waarna er iemand op stapte, het onderste gedeelte was platgedrukt en de deksel verwrongen, na restauratie staat het weer te schitteren.